Лекари от болницата Ла Пас в Мадрид извършиха за първи път в

...
Лекари от болницата Ла Пас в Мадрид извършиха за първи път в
Коментари Харесай

Испански лекари извършиха за първи път двойна трансплантация

Лекари от болничното заведение Ла Пас в Мадрид извършиха за първи  път в Испания  интервенция по двойна трансплантация с органи и тъкани от жив донор . Трансплантация на бъбрек е комбинирана с костно-мозъчна трансплантация от брата на пациента.

Целта на тази неповторима двойна интервенция е да гарантира, че пациентът ще понесе органа на друго лице в дългосрочен план, с добро функциониране и без да e необходимо да приема имуносупресивни медикаменти

В момента хората с трансплантации се нуждаят от имуносупресори през целия си живот, с цел да не отхвърлят органа. Недостатъкът е, че това може да аргументи дълготрайни странични резултати като сърдечно-съдови проблеми, диабет, инфекции, проблеми с бъбреците или тумори. Освен това трансплантираните органи имат междинна дълготрайност на живота от пет до двадесет години, което значи, че пациентът би трябвало да направи повече от една трансплантация през живота си . С всяка последваща те развиват антитела, които усложняват интервенцията. 

В този случай това е четвъртата трансплантация на бъбрек на пациент а . Операцията е осъществена от лекари от 10 разнообразни специалности със съдействието на Центровете за съгласуваност на транплантациите в Мадрид, района и страната. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР